top of page
Image.jpeg

ANNE MOUREAU

Psychologe

In the waves of change

we find our true direction.

RumiEn dan is er het moment dat je voelt, het is tijd. Tijd om jezelf en dat wat aan je kleeft in de ogen te kijken en zo stilaan plaats te maken voor het nieuwe.

Een moedige stap die soms extra steun vraagt. 

Therapie kan hierbij een veilige ruimte zijn.


Therapie aanbod


Als psycholoog/systeemtherapeut bied ik jou een aandachtig luisterend oor, aanwezigheid.

Ik zoek met je mee naar woorden voor wat vaak lang onuitgesproken, onaangeraakt bleef.

Alles mag zich tonen, alles in jou mag er zijn, zonder oordeel of commentaar, in volle respect voor je tempo en proces. Een pad naar heel-wording. 

Jij kiest en zet de stappen, dit kan en mag ik niet voor jou doen. Ik ben wel naast jou om je te steunen, aan te moedigen, op mogelijke stapstenen te wijzen en je uit te nodigen om opnieuw in kracht te gaan staan.


Vanuit mijn bijscholingen in eutonie, focussen en whole body focussen reik ik je hulpmiddelen aan om terug meer voeling te krijgen met je lichaam, je lichaams-taal.

Het wijze lichaam spreekt en communiceert helder waar er spanningen en blokkades zijn.

Dit niet meer wegduwen of negeren, maar jezelf hierin gezelschap houden, creëert een opening en laat je ervaren hoe de energiestroom op een natuurlijke spontane manier weer in beweging kan komen.


Stilte, klank, stem, muziek, frekwenties kunnen dit proces nog verder ondersteunen. Ze omvatten een scala aan mogelijkheden, zoals troosten, openen, lostrillen, ontspannen, centreren, verbinden, tot expressie brengen,... 

Een domein dat ik exploreerde in de jaartrainingen mindfulness, soundhealing en spirit in sound en dat zich steeds meer integreert in de therapie.


Ervaring


Mijn loopbaan begon 25 jaar geleden, ik werkte in een aantal therapeutische centra, waarna ik overstapte naar een groepspraktijk en een thuispraktijk.

Ik richt me vooral op individuele begeleiding van (jong)volwassenen en ouderen en doe, in mindere mate, ook koppelgesprekken.


Je kan bij mij terecht met o.a. volgende thema's: angsten, onverwerkte emoties, stress, rouw, depressie, zingevingsvragen, hooggevoeligheid, lichamelijke klachten tussen het fysische en het psychische, trauma, spanningen, identiteitsproblemen, CVS, innerlijke conflicten, eigenwaarde, assertiviteit, burn-out, relatie- en communicatieproblemen, of wat breder als je jouw groei en ontwikkeling wilt stimuleren, bewuster door het leven wilt gaan, een nieuwe richting zoekt...


Een afspraak maken


Tel: 0474 594 022

Ik ben het best bereikbaar tussen 12u en 13u.

Bij afwezigheid kan je een boodschap inspreken.

Kostprijs: 65 euro voor een gesprek van 50 à 60 min

Gedeeltelijke terugbetaling via het ziekenfonds


Don’t remind the world

that it is sick and troubled,

remind it that it is beautiful and free.

Mooji

Psychologe Anne Moureau: TeamMember
bottom of page