top of page

LUNA WERKBROUCK

Kinderpsycholoog

Hallo, ik ben Luna.

Naast Medic’Oos ben ik werkzaam als kinderpsycholoog in CAR Stappie te Oostende. Daar sta ik in voor onderzoek, behandeling en groepstrainingen bij kinderen en jongeren (3-16 jaar), dit binnen een multidisciplinair team.Werkwijze


Bij de start van elke begeleiding, begin ik met een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek maken we kennis en bespreken we de zorgen en hulpvraag van ieder van jullie. Alle kinderen, jongeren en gezinnen kunnen bij mij terecht, ongeacht de problematiek.


Mijn benadering is voornamelijk speltherapeutisch. Via spel kunnen kinderen hun problemen en emoties uiten en ermee aan de slag gaan, terwijl ze ook kunnen experimenteren met nieuw en adaptief gedrag. Voor oudere kinderen en jongeren gebruik ik ook vaak creatieve gesprekstherapie als effectieve methode. De creatieve werkvormen zijn geen doel op zich, maar een manier om vorm te geven aan innerlijke gewaarwording, zich te ontplooien, iets te verwerken of zich te leren uiten.


Bovendien kunnen psycho-educatie en gezinsgesprekken deel uitmaken van het proces. Ik ben ervan overtuigd dat kinderen in ontwikkeling een aanzienlijke veerkracht bezitten om verder te groeien. Samen met het kind en de ouders of zorgfiguren, wil ik onderzoeken waar bepaalde ontwikkelingsprocessen vastlopen en hoe we stappen kunnen zetten om verder te gaan.

Een afspraak maken kan telefonisch op het nummer 0492/63.66.33Tarief


Intake- en behandelgesprekken: €60 (50 à 60 min)

IQ-onderzoek: €200 (inclusief: onderzoek, verslaggeving + overlopen v.d. resultaten)


Informatie rond terugbetaling


De terugbetalingsvoorwaarden en bedragen voor psychotherapie verschillen per ziekenfonds en/of provincie. Hieronder kan je enkele links vinden met meer informatie:


  • Christelijke Mutualiteit:

       https://www.cm.be/nl/diensten-en-voordelen/geestelijke-gezondheid


  • Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen:

https://www.nzvl.be/ons-aanbod/ziekenfonds/diensten-en-voordelen-van-a-z/psychologische-begeleiding


  • Vlaams en Neutraal Ziekenfonds:

https://www.vnz.be/voordelen-terugbetalingen/psycholoog/


  • Solidaris (voormalig Bond Moyson):

https://www.solidaris-vlaanderen.be/regiokeuze?nid=231


  • Liberale Mutualiteit:

https://www.lm-ml.be/nl/voordelen-en-diensten/terugbetaling-psychologische-begeleiding-kinderen-en-jongeren


  • Helan:

https://www.helan.be/nl/ons-aanbod/ziekenfonds/voordelen-en-terugbetalingen/psychotherapie/#advantage-detail-9e3b3984-2c46-44e2-86ec-04b35aeb5f4d

Kinderpsycholoog Luna Werbrouck: TeamMember
bottom of page