top of page

ROBIN JONGBLOET

Podoloog

Mijn naam is Robin Jongbloet, geboren en getogen in Oostende. 

In 2017 ben ik afgestudeerd als podoloog aan de Arteveldehogeschool te Gent.  Daarna ging ik aan de slag in een podotherapeutisch bedrijf ‘Rondom Podotherapeuten’ in Nederland. 

Na 4 jaar, en heel wat  praktijkervaring bij onze noorderburen ben ik klaar  om patiënten in Oostende en omstreken te helpen bij de  behandeling van hun klachten.

Maak een afspraak telefonisch op het nummer 0492476464 of online via onderstaande knop.

WhatsApp Image 2022-06-22 at 7.26.40 PM.jpeg
Podoloog Robin Jongbloet: TeamMember

ONDERZOEK EN BEHANDELINGEN

Robin Jongbloet

Shiny Socks

PODOLOOG

Een paramedicus die zich bezig houdt met de structuur, de functie en de fysiopathologie van de voet. Velen denken dat een podoloog zich enkel focust op het onderzoeken en behandelen van klachten ter hoogte van  de voet, maar dat is niet helemaal waar.  Ook klachten zoals knie-, heup- en rugpijn, die hun oorzaak vinden in een foutieve stand en/of verkeerd functioneren van de voet, behoren tot het werkgebied van de podoloog. 
Er wordt uitgebreid onderzoek gedaan naar de oorzaak van de klachten waarna de behandeling vaak bestaat uit een combinatie van verschillende therapieën en eventuele multidisciplinaire samenwerking met kinesitherapeuten, osteopaten, huisartsen, sportartsen, dermatologen… Op deze manier kan de patiënt van kop tot teen onderzocht worden indien nodig. 
Zowel kinderen, volwassenen, ouderen als sporters kunnen met hun hulpvraag bij een podoloog terecht.

Foot Massage

ONDERZOEK EN BEHANDELINGEN

Anamnese

Dit is een uitgebreid intakegesprek waarin de medische voorgeschiedenis met de patiënt wordt doorgenomen.  Ook worden de specifieke klachten in beeld gebracht waardoor het biomechanisch onderzoek de juiste richting uit gaat. 

Inspectie

Allereerst wordt er gekeken naar de patiënt in totaliteit.  Hierbij wordt de gehele onderste extremiteit (benen en voeten) geanalyseerd op eventuele standsafwijkingen.  Daarna wordt er van onder naar boven naar de algehele stand van het lichaam gekeken.  Er wordt gekeken naar stand van de schouders, het bekken, de rug, de knieën… Verder worden nog overmatige drukplekken en eventuele huidaandoeningen in kaart gebracht.

Palpatie- en functieonderzoek

Door middel van palpatie (drukken/voelen) wordt de specifieke locatie van de pijn opgespoord.  Zo krijgt de podoloog een beter zicht op welke structuren (bot, spier, pees) betrokken zijn.  Tot slot wordt er aan de hand van een functieonderzoek gekeken naar de beweeglijkheid van de gewrichten in vergelijking met de norm en wordt er duidelijk gekeken naar het verschil tussen links en rechts. Aansluitend hierbij wordt ook nog gekeken naar spierlengte en spierkracht om te zien of deze factoren een invloed hebben op een afwijkend gangpatroon of pijn.


Ganganalyse

Het looppatroon van de patiënt wordt geanalyseerd door middel van het blote oog/camera waarna dit uitgebreid besproken wordt met de patiënt. Dit om duidelijkheid te scheppen over welke invloed het gangpatroon heeft op de klachten en om hierna de juiste behandeling op te starten.

Schoeninspectie

De keuze van verkeerde schoenen kan leiden tot klachten. Hierom wordt er tijdens de eerste raadpleging uitgebreid tijd genomen om de schoenen te beoordelen en advies over te geven. Hierbij moet een patiënt vooral letten op:

 1. Stevige contrefort/hielomsluiting

 2. De juiste lengte- en breedtemaat

 3. Buigpunt moet thv de tenen zitten en niet in het midden van de schoen

 4. Sluiting met veters of klittenband zijn aangeraden

 5. Hakhoogte maximaal 2-3 cm

Podologische zolen

Na het onderzoek kan er geopteerd worden voor podologische zolen. Dat zal in overleg gebeuren tussen de podoloog en de patiënt. Mits toestemming wordt er een scan gemaakt van beide voeten waarna de steunzolen volledig op maat gemaakt worden met de specifieke elementen en correcties.

Podologische voetbehandeling

 • Algemene voetbehandeling: eelt verwijderen, likdoorns verwijderen, verzorgen van de nagels…

 • Orthoplastie: Techniek om de stand van tenen te corrigeren of te ondersteunen door middel van een silicone-orthese. Deze worden op maat gemaakt en bestaan uit verschillende hardheden afhankelijk van de patiënt en de diagnose. Hiermee kan de podoloog de klachten van bijvoorbeeld een hallux valgus, klauwtenen, hamertenen,... verlichten.

 • Vilttherapie: Deze techniek wordt toegepast bij wonden die ontstaan zijn door druk en wrijvingskrachten. De wonden bevinden zich vooral aan de voeten, bijvoorbeeld bij patiënten met diabetes, neuropathie (aandoening van de zenuwuiteinden) of arteriële insufficiëntie (onvoldoende doorbloeding van de aders). Vilttherapie kan de druk verminderen en de klachten verlichten.

Diabetes screening/behandeling

Een diabetische screening is zeer belangrijk om risicofactoren op te sporen en de kans op wonden/amputaties te voorkomen.

Diabetes heeft een groot effect op de functionering van de voeten, volgende veranderingen kunnen zich namelijk voordoen:

 • Neuropathie: verminderd gevoel in de voeten

 • Standsafwijkingen: het meer grijpen van de voet in functie van stabiliteit waardoor de voeten holler worden en hamertenen zich kunnen ontwikkelen.

 • Verminderde doorbloeding waardoor minder snelle genezing van wonden

 • Verminderde mobiliteit in de voetgewrichten

 • Infecties

Laat om deze redenen uw voeten regelmatig controleren. Dit gebeurt altijd op voorschrift van de arts.  De podoloog screent op risicofactoren, spoort ze op om aan de hand hiervan gerichte tips en adviezen te geven.

Online payment for shopping on e-commerce platforms

PRAKTISCHE INFO

Prijzen

 • Biomechanisch onderzoek: €70,-

 • Podologische zolen: €170,- tot €185,-

 • Diabetische voetverzorging (Nomenclatuur: 771153 of 794032): €31,58

 • Professionele voetverzorging < 40 minuten: €35,-

 • Professionele voetverzorging > 40 minuten: €45,-

 • Orthese: €35,- tot €45,- (afhankelijk van grootte)

Betaalmogelijkheden

 • Bij voorkeur via payconiq (QR-code)

 • Cash

Meenemen?

 • Identiteitskaart

 • Hulpmiddelen die u reeds in uw bezit heeft

 • Sportbroek tot boven de knie

 • Dagelijkse schoenen, veiligheidsschoenen en/of sportschoenen

 • Medische beeldvorming en/of verslagen

Terugbetaling

Bij sommige mutualiteiten wordt er een tussenkomst voorzien in hun jaarlijkse voordelen, deze zijn hierdoor ook verschillend per mutualiteit, maar kunnen ook jaarlijks wijzigen. Neem hiervoor zeker even contact op met uw persoonlijke mutualiteit.

Momenteel is er een tussenkomst bij:

 • Helan (Partena + OZ): Podologische zolen: € 50,- per paar per jaar

 • Liberale mutualiteit: Je krijgt een terugbetaling voor op maat gemaakte steunzolen van 30,00 euro per paar steunzolen/ per 2 jaar

 • Vnz: Je krijgt een terugbetaling van 50 euro per paar per jaar 

Voor diabetici die opgevolgd worden in een voortraject, zorgtraject of conventie, geldt een terugbetaling van 2 consultaties per jaar. Dit op voorschrift van de huisarts, internist of chirurg met de vermelding van de risicoklasse (1, 2a, 2b of 3).

Podoloog Robin Jongbloet: Our Services
bottom of page